Pasvajojimai · Pyragai · Receptai

Pasvarstymai apie meilę, bet Valentinkės aš nešvenčiu

Ar meilė būna kakavos skonio? O gal vanilės, riešutų ir pieno kvapo?  Su kokosais ar braškėmis. O gal… Gal bananiniu padažu. Ji tikrai ne vieno skonio, ne vieno kvapo ir spalvos. Ji turi daugiau prieskonių nei Indija ir daugiau spalvų nei vasaros pieva. Tai kokia gi ji? Nežinau, tikrai nežinau. O kas žino? Paklauskit debesies arba bitės sparnų. Tik jie žmonių kalba nekalba… Bet žmonių kalba niekas ir neatsakys į šį klausimą. Meilė tiesiog yra. Mes tai žinom, nors ir užmirštam. Dažniau negu nusivaksuoti batus einant į druska nubarstytas gatves.

Ji skaudanti, šildanti, šaldanti, pykinanti, apsukanti galvą. Keista, kvaila, karšta, šlapia nuo ašarų, mieganti ir pabudusi. Tau ji vienokia, man kitokia, jam – čia esanti, jai – kitam pasaulio krašte. Juokinga ir liūdna. Miglota ir akimirkom aiški. Et…

Mes norim mylėt iš prigimties. Ir mylim iš prigimties. Mus taip pat myli. Ir čia ne vienoj apibrėžtoj kvailai pavadintoj dienoj prasmė. Prasmė yra gyvenime. Prasmė yra kiekvienoj dienoj, minutėj, sekundėj, sekundės dalelėj. Tai susijungia į savaites, mėnesius, metus, dešimtmečius ir šimtmečius. O meilė klijuoja žmones. Iš jų gimsta kiti žmonės. Ir taip iki pasaulio pabaigos.

Žmonės, kodėl jūs švenčiat dieną? Būtent šią? Geriau švęskit pačią meilę. Ir švęskit ją kasdien. Nes nuo jos viskas prasideda ir baigiasi…

Pyragas toks paprastas kaip meilė

Reikės:

  • 500g miltų
  • 250 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g kepinių margarino ar sviesto
  • 1  a.š sodos
  • pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
  • 500-600 g trintų šaldytų braškių (arba kokios norit uogienės)
  • poros šaukštų krakmolo
  • vanilės esencijos arba cukraus
  • šaukšto kakavos miltelių
Gaminam:
Į didelį dubenį išsijojam miltus, suberiam cukrų, kakavą,  nugesinam sodą šaukšte maistinio acto ir supilam į dubenį. Tada suberiam citrinos žieveles ir  supilam sultis, įtarkuojam margariną ar sviestą. Sutrinam viską tarp pirštukų. Tada įmušam kiaušinius ir užminkome tešlą. Ją valandai dedame į šaldytuvą. Spėkit ar aš išlaukiau valandą? Atspėjot:) Tikrai ne.
Į atšildytas trintas braškes dedam porą šaukštų krakmolo, kad nebūtų tokios skystos, įpilam vanilės esencijos ar įberiam vanilinio cukraus. Jei  braškės nesaldintos, įberiam dar cukraus pagal skonį.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą sutrupiname 2/3 tešlos. Pilame braškių masę ant viršaus ir  sutrupiname ant jų likusią tešlą. Kepame  180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. Ir mėgaujamės. Su tais, kuriuos mylim.
Gražios Valentinkės tiems, kurie ją švenčia. Ir, aišku, gražios dienos, tiesiog gražios dienos tiems, tokiems kaip aš, kuriems visos dienos turi būt puikios, O Valentinkė tiesiog dar viena eilinė diena metuose. 🙂
Skanumo!
Jūsų T.

4 mintys apie “Pasvarstymai apie meilę, bet Valentinkės aš nešvenčiu

Parašykite komentarą