Pyragai

Vasara ateina. Geltonai žalias rabarbarų pyragas su maskarpone.

Patinka man rytai, kai pro pravirą langą plūsta gaiviai šiltas ryto oras, kiemas pilnas paukščių balsų ir jauti vasaros kvapą visu savo kūnu. Tada keltis nori labiau nei miegoti, kad tik nepraleistum šios puikios dienos ir pagautum visus saulės spindulius, kuriuos tik ji siunčia žemei. Arba panirtum į ankstų ir vėsų ežero vandenį, jis  tave nuglostydamas, suteiktų energijos dienai. Vasara ateina. Ji ateina. Ir aš džiaugiuos.

Savaitgalį buvom namie (Biržuos). Šventėm Gintarėlio gimtadienį (2 dienas). Nenorėjau grįžt (į Vilnių). Nes buvo gera tam gaiviam žaliam miestely.

Kepiau Gintarėliui Rabarbarų pyragą su maskarpone, kuris įšėjo smagiai geltonai žalias. Ir laabai skanus (greit neliko nei kvapo).

Pyrago tešlai prireiks:

  • 250 g miltų
  • 150g sviesto
  • 150g cukraus
  • 2 kiaušių (pageidautina naminių)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
Įdarui:
  • apie 400-500 g. rabarbarų kotų
  • 250 g. varškės
  • 250 g maskarponės
  • 300ml pieno
  • stiklinė (250ml) cukraus
  • 4 kiaušių
  • 2 pakelių vanilinio pudingo
  • žiupsnelis druskos
Kepame.
Sviestą ištirpiname puode ant vidutinės ugnies, suberiame ir įmaišome cukrų. Tada įmušame kiaušinius, juos įmaišome, įberiame miltus su kepimo milteliais, druskos žiupsnelį ir užmaišome tešlą (pradžiai gaunasi gan minkšta, lipni). Dedame tešlą į šaldytuvą atšalti (0.5 val).
Įdarui skirtus kiaušius išplakame su cukrumi ir druska, kad užputotų. Varškę ir maskarponę išsukame (mikseriu ar blenderiu) iki vientisos švelnios masės, įmaišome  į kiaušinių plakinį. Į pieną supilame vanilinį pudingą ir išmaišome, mišinį pilame i maskarponės ir kiaušinių masę, ižplakame (mikseriu). Įmame formą ( apvalią torto ar kvadratinę 20x30cm), išklojame kepimo popierium ir prilipdom prie dugno ir kraštų tešlą. Ant Tešlos pilam maskarponės-pudingo masę ir dedam kepti į 180 C orkaitę. Kepam 15min, tada sumažinam karštį iki 160 C, kepam dar 20 min, sudedam pjaustytus rabarbarus, truputį įspaudžiam į vidų ir kepam dar kokį 40-50min, iki tol kol sutvirtės maskarponės masė.
 Labai skanus. Garbės žodis.
Nuotrauka daryta pyragui nespėjus ataušti, tad maskarponės masė atrodo minkšta, vėstant ji sutvirtėja.
 Jūsų, T.

4 mintys apie “Vasara ateina. Geltonai žalias rabarbarų pyragas su maskarpone.

Parašykite komentarą