Keksai · Pasvajojimai · Receptai

Vaizduotė. Ir sėkliukai.

Myliu, kad turiu sapnus. Myliu kad turiu teptukus ir akvarelę savo galvoje. Myliu, kai teptukas veda geltoną ir žalią linijas, sujungia…Myliu nupieštą saulę, pūgą ir jos sūkurius, išnešančius sunkiausius daiktus iš kambario. Myliu mėlynuos dažuos pasislėpusius žmones. Jie man tokie brangūs. Girdžiu kaip jie kalba, dainuoja mintis ir man gera jų klausytis. Teptukai kartais išlaksto, bet aš ir vėl juos surenku. Dažai baigias, bet įsipilu šviežių ir aštriai gaivių. Uostau, ir galvoje ima šokti ryškūs mieli vaizdai. Viskas mumyse gražu. Myliu vaizduotės akvarelę.

O dabar iškepsiu Jums keksų. Tokių mielų aguonėtų sėkliukų. Įsivaizduokit jų saldų mielą kvapą ir traškančias linksmas aguonas tarp dantų. Braškių skonį ir moliūgo sėklą ant rausvo debesies:)

Pusiau sveikuoliški sėkliukai  ( pagal Beatos kepinių knygą)

Keksiukams sėkliukams paimkim:

  • 2 kambario t kiaušinius
  • 120 g ištirpinto sviesto
  • 150g/150ml cukraus
  • 150ml jogurto (naudojau braškinį jogurtą)
  • 180g/250 ml miltų
  • šaukštą aguonų
  • 2 šaukštus įvairių sėklyčių (moliūgų, saulėgražų, linų sėmenų – naudojau duonai skirtas) + saujos pabarstymui
  • saują razinų (naudojau didžiąsias)

Gaminam! Turėtų gautis 12-13 keksiukų

Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių C.

Razinas pamirkinam šiltame vandenyje ir nusausinam.

Kiaušinius išplakam su jogurtu ir lydytu sviestu, suberiame cukrų ir išmaišom iki vientisos masės.

Tada į skystą masę suberiam persijotus su kepimo milteliais miltus. Apmaišom ir beriam sėklytes bei aguonas. Išmaišom stengdamiesi nepermaišyt (kad keksiukai puresni iškeptų).

Metalines keksiukų formeles papuošiam mielais keksiukų sijonėliais:) ir dedam po gerą šaukštą į kiekvieną formelę, palikdami vietos viršuje, kad jiems būtų kur stiebtis. Pusę tešlos sumaišiau su nusausintomis razinomis, pusę kepiau be razinų. Sėkliukų viršų pabarstom sėklom, kad būtų tikri pilnaverčiai Sėkliukai:) Kepam apie 25 min, kol gražiai išsipūs ir paruduos.

Vaišinam tuos, kuriuos Mylim..

Skanumo,

Tome.

Parašykite komentarą