Pusryčiai · Receptai · Salotos · Užkandžiai · Įžanga

Turtingos špinatų salotos su traškia šonine ir menkų kepenėlėmis

Salotų draugystė yra viena puikiausių ir žaviausių. Su jomis tikrai lengvai galima sutarti ir susitarti. Myliu salotytes nežmoniškai, milijoną kartų labiau už bet kokį mėsos gabalą, kai pilvas gurgia. Jos taip pat gali būt sočios, nepaprastai spalvingos, visko turtingos ir šypseną keliančios. Valgai ir negali sustot. Tikrai. O ir širdies tiek neskauda, kai salotų valgyt negali nustot.

Prieš keletą dienų savo vienišo atostogautojo gardiems pietums susimaišiau puikių špinatų ir menkių kepenėlių salotų su dar keletu gerų akcentų, kuriuos dieviškai myliu. Jos puikiai tinka nesunkiems pietums, vėlyviems pusryčiams ar lengvai vakarienei. Nuostabu – ne kitaip. Receptą linkiu būtinai išbandyti, nes pasigailėti neįmanoma.

s21 salotų “bliūdui“prireiks

  • nemažos saujos šviežių špinatų;
  • nedidelio mėlynojo laiškinio svogūnėlio (ar gabalėlio poro, ar paprasto mėlynojo svogūno);
  • kelių vyšninių pomidoriukų;
  • ketvirtadalio gerai prinokusio avokado;
  • šviežio agurko (penktadalio ilgo ar vieno trumpavaisio);
  • virto kiaušinio;
  • 50 g menkių kepenėlių aliejuje (kepenėles išgriebkit iš aliejaus);
  • poros plonai pjaustytų gabalėlių parūkytos šoninės;
  • saujelės paskrudintų ir pasmulkintų nesūdytų pistacijų (manau tiks ir sūdytos, tada druskos berti į salotas reiks mažiau)
  • žiupsnelio smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (Džiugo tipo);
  • druskos, pipirų, šviežių ar džiovintų krapų paskaninimui

Užpilui:

  • 1.5 šauštelio medaus;
  • šaukštelio garstyčių ( naudojau garstyčias su česnaku ir citrina, bet puikiai tiks ir grūdėtos);
  • citrinos sulčių;
  • poros šaukštelių graikinių riešutų (ar kitokio mėgiamo) aliejaus;

 

I “bliūdą“ dedam smulkintus svogūnėlius, špinatus, beriam pasmulkintas paskrudintas pistacijas, pjaustytus pusiau pomidoriukus ir smulkintus agurkėlius, avokado gabalėlius. Pagardinam druska pipirais, krapais. Ant viršaus beriam sūrio, dedam pasmulkintas menkių kepenėles, iki traškumo paskrudintos šoninės gabalėlius,uždedam kiaušinio karūną.

Sumaišome visus užpilo ingredientus ir salotas užbaigiam sulaistydami užpilu. Labai gardu su rupia grūdėta duona.

s5

 

Tome.

Parašykite komentarą