Keksai · Receptai

Grietinėlės keksai pritaikyti mažiems valgytojams

Aš esu pamišęs šios žemės žmogelis, kuriam nesimiega vakarais ir rytais. Galva kirbanti nuo minčių, galvosūkių ir rodos prikimšta žemės spalvų. Vat ir dabar negaliu, negaliu, negaliu neišrašyt savo vakarinio nuovargio ir tingulio. Bet galbūt tai geriausias būdas pailsėt? Nesvarbu, kad rytoj suksis galva ir norėsis prigult. O grįžus namo savaitgaliui, mama duos į kailį (garsiai kalbėdama), kad ir vėl nepailsiu. Bet aplinkui juk tiek visko žavingai įdomaus, kad tiesiog negali to pramiegot.

Užvakar, po ilgos, kokių 14 metų pertraukos aš ir vėl buvau vaikų gimtadienyje. Patiko man ten. Jie tokie maži, plačiom šypsenom, gėlėtom suknelėm, be rūpesčių, laimingi…Paprasti, nuoširdūs, besijuokiantys ir verkiantys tikrom ašarom dėl nuo kekso nukąsto geltono m&m’s saldainio.

Antradienio rytą kėliaus anksti ir kepiau paprastus grietinėlės tešlos keksus. Žinojau, kad juos valgys trimečiai, keturmečiai ir penkiamečiai tad jau pirmadienio vakare susikūriau galvoj, kuo juos pagardint, kad būtų paprastai, nuoširdžiai, vaikiškai skanūs. O kaip gi tokiu atveju netiks zefyrai ir m&m’s saldainiai? Jie vien savo išvaizda pakelia nuotaiką.

Taigi mano zefyriniai m&m“siniai keksai jūsų verdiktui:

Originalus receptas rastas  bloge Editos gardumynai ir, aišku, pritaikytas pagal mane.

Keksams prireiks (kokiai 17-18 keksiukų)

  • 230g miltų
  • 2 a.š kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 350 g riebios 35% grietinėlės
  • 3 kaimiškų kiaušinių
  • vanilės esencijos
  • citrinų kvapo esencijos
  • 180g cukraus
  • zefyrų (tokių, kuriuos galima kept ant laužo)
  • 150g m&m’s saldainių

Kiaušinius išplakam su cukrumi, vanilės ir citrinų esencija. Kitame dubenyje paplakam grietinėlę, kol lengvai užputoja ir supilam į kiaušinių – cukraus plakinį.Įberiam druskos ir išmaišom. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir po truputį įmaišom į tešlą, kuri gaunasi gana skysta. Tešlą supilstome į keksiukų formeles.  Į vienas tešla užpildytas formeles dedam po zefyrą, kuris gražiai laikosi paviršiuje. Kepam iki 190 laipsnių įkaitintoj orkaitėj 20 min ( iš viso), po kokių 10-15min ant apkepusių keksų (be zefyrų) dedam m&m’s saldainiukų, kad laikytųs paviršiuje. Pabarstom spalvotais kepinių pabarstukais. Beje, zefyras kepant gražiai karamelizuojas. Bet jei norit kad mažiau apkeptų, dėkit jį ne iš karto, o po kokių 10 kepimo minučių. Kad būtų dalis apkepus, dalis zefyrinė. Improvizuokit! Juk taip įdomiau gyvent;-)

O vaikams jie patiko labai…:))) Man irgi…

Jūsų, T.

2 mintys apie “Grietinėlės keksai pritaikyti mažiems valgytojams

  1. Kaip gražu! Įsivaizduoju vaikučių džiaugsmą. Jiems kuo spalvingiau – tuo skaniau.

Parašykite komentarą